УНЕСКО отворио позив за доставу номинација за Међународне награде за писменост за 2019. годину, а чија је овогодишња тема „Писменост и вишејезичност“.

Награде, које се сваке године додјељују појединцима, невладиним организацијама и владама као признање за изузетан допринос у ширењу писмености, спонзоришу Народна Република Кина и Република Кореја и чине их три УНЕСКО Конфучије награде за писменост које подржавају  “Писменост за одрасле који живе у руралним подручјима и младе ван школског система, посебно жене и дјевојке”; и двије Краљ Сејонг награде за писменост са фокусом на “развој и употребу образовања и обуке за писменост на матерњем језику”.

Евалуација потенцијалних кандидата за награде ће се стриктно вршити узимајући у обзир њихов допринос како фокусима сваке од награда тако и овогодишњој теми.

Више информација о наградама, критеријумима за избор кандидата, условима као и начину аплицирања се може наћи на сљедећем линку: https://en.unesco.org/themes/literacy/prizes/guidelines.

Достава пријава кандидата се врши путем онлине платформе www.unesco.org/ilp/account, а рок за доставу пријава је 16.6.2019. године.