УНЕСКО је отворио позив за доставу номинација за УНЕСКО Султан Кабус награду за заштиту животне средине за 2019. годину, а која ће бити додијељена на церемонији која ће се одржати током Свјетског научног форума у Будимпешти, Мађарска, од 20-23. новембра 2019. године.

Султан Кабус награда за очување животне средине намијењена је особама, групама, институтима или организацијама које су знатно допринијеле истраживању животне средине и природних ресурса, едукацији и обуци о животној средини, стварању еколошке свијести кроз припрему информативних материјала о животној средини и активности усмјерених на успостављање и управљање заштићеним подручјима, попут резервата биосфере, природних добара свјетске баштине и УНЕСКО Глобалних геопаркова.

Више информација о позиву и условима награде се може наћи на линку:

http://www.unesco.org/new/en/natural-sciences/environment/ecological-sciences/man-and-biosphere-programme/awards-and-prizes/sultan-qaboos/.

Номинациони образац у електронском формат се може преузети на линку:

https://en.unesco.org/sites/default/files/cl_4263_english_nomination_form.pdf.

Номинациони образац и пратећу документацију, на енглеском језику и уз превод на један од званичних бх језика, је потребно доставити Државној комисији БиХ за УНЕСКО најкасније до 1.6.2019. године, на адресу:

Министарство цивилних послова БиХ

Државна комисија БиХ за УНЕСКО

Трг БиХ бр. 1, 71000 Сарајево

Са назнаком: „Номинација за УНЕСКО - Султан Кабус награду за заштиту животне средине за 2019. годину“

 

*Непотпуне номинације, као и номинације које пристигну након назначеног рока, неће бити узете у разматрање.