У оквиру УНЕСКО Фонда за нематеријалну баштину је могуће аплицирати за средства за пројекте који имају за циљ очување нематеријалне баштине земаља потписница Конвенције из 2003. године о очувању нематеријалне баштине.

Додатне информације о процесу аплицирања, о тому ко може да аплицира за средства из овог фонда као и врсти активности са којима се може аплицирати можете наћи овдје, док се Напутак за припрему апликације може наћи овдје.

Апликацијски образац ICH-04, као и образац Timetable and Budget се могу преузети у електронској форми на web страници https://ich.unesco.org/en/forms.

Апликацијски образац попуњен на енглеском, уз пријевод на један од службених бх језика је потребно доставити, у тисканој форми и у електронској форми (на ЦД-у) на адресу:

Министарство цивилних послова БиХ

Државно повјеренство БиХ за УНЕСКО

Трг БиХ 1

71000 Сарајево

са назнаком “Пријава за УНЕСКО Фонд за нематеријалну  културну баштину”

Напомињемо да је апликације за пројекте у вриједности до 100.000 US$ могуће доставити било када, док је апликације за пројекте у вриједности већој од 100.000 US$ потребно доставити Државном повјеренству БиХ за УНЕСКО најкасније до 31. сијечња 2018. године.

 

Непотпуне и неуредне пријаве које нису сукладне критеријима УНЕСКО-а, као и пријаве које пристигну након назначеног рока, неће бити узете у разматрање.