УНЕСКО је расписао осми позив за подношење захтјева за финансирање пројеката средствима из Међународног фонда за културну разноликост (IFCD).

Фонд је формиран 2005. године  с циљем инвестирања у пројекте земаља у развоју, који воде ка структуралним промјенама кроз упознавање политике и стратегија које директно утичу на стварање, производњу, дистрибуцију и приступ разноликости културних израза.

Смјернице о употреби ресурса IFCD-а можете видјети на сљедећем линку:

http://en.unesco.org/creativity/sites/creativity/files/guidelines_ifcd_en_0.pdf

Пројекти које подржава IFCD у складу су са Конвенцијом о заштити и промоцији разноликости културних израза из 2005. године и покривају широк спектар активности, од изградње капацитета до анализе и развоја политика, подршке предузетништву и консолидације културних индустрија.

IFCD-ов водич са биљешкама има за циљ да апликантима помогне да на што ефикаснији начин припреме своје приједлоге пројеката. Смјернице и приједлоге за аплицирање можете наћи на сљедећем линку:

http://en.unesco.org/creativity/sites/creativity/files/ifcd_annotated_guide_2017.pdf

Рок за подношење захтјева је 14. април 2017. године. Све пријаве подносе се путем званичне онлине платформе IFCD-а, те захтјеви послати маилом или писмом неће бити узети у разматрање.

Све информације о процедури подношења захтјева и селекцији, можете пронаћи на линку:

http://en.unesco.org/creativity/ifcd/apply/selection-procedure