УНЕСКО-Хамдан бин Расхид Ал-Мактоум награда за изузетну праксу и учинак у побољшању ефикасности наставника је установљена с циљем унапређења образовних пракси широм свијета, са приоритетом датим земљама у развоју и маргинализованим и заједницама у неповољном положају.

Награда се бити додијељена по пети пут на церемонији која ће се одржати у октобру 2018.године у Паризу поводом Свјетског дана учитеља.

Награда одаје признање едукаторима који су направили изузетан допринос у побољшању квалитета наставе и учења. 

Као кандидати за награду могу бити номиновани представници институција или организација, међународне и државне НВО, образовне или истраживачке установе и локалне, државне или регионалне заједнице.

Више информација о награди се може наћи на: http://en.unesco.org/teachers/Hamdan-prize а апликациони образац се може преузети овдје.

Номинације се достављају искључиво путем Државне комисије БиХ за УНЕСКО.

Апликациони образац, попуњен на енглеском језику и уз превод на један од службених језика у употреби у БиХ, и пратећу документацију је потребно доставити Државној комисији БиХ за УНЕСКО најкасније до 1. јула 2017. године на адресу:

Министарство цивилних послова БиХ

Државна комисија БиХ за УНЕСКО

Трг БиХ 1

71000 Сарајево

Са назнаком: “Номинација за УНЕСКО/Хамдан награду 2017”

 

*Непотпуне пријаве, пријаве које нису у складу са условима конкурса, као и пријаве које пристигну након назначеног рока, неће бити узете у разматрање.