УНЕСКО Награда за образовање дјевојчица и жена

Рок 15.4.2016. године

 

УНЕСКО је расписао позив за достављање номинација за прво издање додјеле награда за допринос у области образовања дјевојчица и жена, а које финансира Влада Народне Републике Кине. Циљ овог позива је наградити активности појединаца, група, организација и центара који промовишу образовање дјевојчица и жена, у складу са УНЕСКО политикама и циљевима у овој области. Награда се састоји од дипломе и износа од 50.000 $ појединачно за два добитника. Номиновани кандидати морају бити особе које су се истакле кроз активности које су допринијеле промоцији образовања за дјевојке и жене.

 

Више информација о овом позиву можете наћи на сљедећем линку: https://en.unesco.org/themes/women-and-girls-education Номинације за награду се подносе на номинационом обрасцу који се може преузети овдје.

 

Номинациони образац и пратеће документе је потребно доставити на енглеском језику уз превод на један од службених језика у употреби у БиХ. Образац је потребно доставити поштом најкасније до 15. априла 2016. године Државној комисији за сарадњу БиХ са УНЕСКО-м на сљедећу адресу:

 

Министарство цивилних послова БиХ

Државна комисија БиХ за УНЕСКО

Трг БиХ бр. 1, 71000 Сарајево